Stoere Schildpadden

Programma voor kinderen van 4 tot 6 jaar
(groep 1 & 2)

48 accreditatiepunten

Sinds 8 maart 2018 is het mogelijk om een opleiding te volgen tot Stoere Schildpadden-trainer. Deze opleiding bouwt voort op de basisopleiding tot Dappere Dino’s trainer.

 

INHOUD OPLEIDING

De opleiding tot Stoere Schildpadden-trainer bestaat uit twee keer een halve dag. De eerste halve dag vormt de basisopleiding waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Dit dagdeel bestaat uit 5 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4-6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Stoere Schildpadden-groep beginnen.   

Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische intervisie (30 minuten). Tijdens de intervisie is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Tijdens een terugkomochtend zal van iedere deelnemer een korte DVD-opname besproken worden met de mede-cursisten. Indien deze beoordeling positief wordt beoordeeld, ontvangt men per post een trainerscertificaat. De terugkomochtend is verder bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen.  

DOELGROEP 

De opleiding tot Stoere Schildpadden-trainer is bedoeld voor professionals die in het bezit zijn van een geldig Dappere Dino’s trainerscertificaat.

KOSTEN

525 Euro Excl. BTW.

Prijs is voor beide halve dagen, inclusief opleidingsmaterialen, intervisie en DVD-bespreking tijdens de terugkombijeenkomst. Daaarnaast dient voor het uitvoeren van Stoere Schildpadden ook een handleiding en een aanvullende materialenset te worden aangeschaft (samen 115 Euro excl. BTW).

Vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de afdeling Child Health van TNO: 

 

TNO Jeugd

childhealthsecretary@tno.nl

0888 666 153

 

AANMELDEN

Inschrijven voor de startkwalificering van de training Stoere Schildpadden kan via deze link: 

Schuiven naar boven