Startkwalificering ScheidingsATLAS

ScheidingsATLAS is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor ouders die gescheiden zijn. De interventie is bedoeld ter ondersteuning van ouderschap na scheiding. De training is gebaseerd op onderzoek, bijdragen van experts en ervaringen van andere gescheiden ouders. ScheidingsATLAS is erop gericht ouders te ondersteunen en ze informatie en tips te geven over ondersteuning van hun kinderen en communicatie met de andere ouder. Zie www.tno.nl/atlas.

ScheidingsATLAS groepen worden uitgevoerd door twee gecertificeerde trainers. De kwalificering tot ScheidingsATLAS trainer bestaat uit:

  • 2 trainingsdagen inclusief een terugkombijeenkomst.
  • Individuele coaching (via beeldbellen).
  • Intervisie en certificering.

Voorwaarde voor deelname aan de kwalificering is dat deelnemers het ScheidingsATLAS handboek voor ouders  voorafgaande aan de training lezen. Kennis van de inhoud wordt verondersteld omdat hierop voortgebouwd wordt in de training.

De eerste trainingsdag die deelnemers vervolgens bijwonen vormt de startkwalificering waarmee zij een startkwalificatie krijgen. Met de startkwalificatie kan een trainer samen met een andere gekwalificeerde trainer een eerste ScheidingsATLAS groep geven.

Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige supervisie (via beeldbellen). Tijdens de terugkombijeenkomst vindt intervisie plaats door middel van rollenspellen.  Daarin is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt hij of zij tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Tijdens de terugkombijeenkomst is er tevens mogelijkheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Trainerscertificaten ('licenties') worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een ScheidingsATLAS groep en deelname aan de terugkombijeenkomst met groepsintervisie. Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

  • Iedere twee jaar tenminste een ScheidingsATLAS groep te geven;
  • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst,
    inclusief groepsintervisie.

De ScheidingsATLAS training tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Zij hebben een achtergrond in de psychologie, maatschappelijk werk, pedagogiek of vergelijkbare achtergrond. Ze hebben ervaring met het werken met ouders, kennis van en ervaring met het werken aan problematiek rondom verlies/scheiding. Daarnaast is aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies noodzakelijk. Vaak betreft het maatschappelijk werkers, psychologen, pedagogen, jeugd- en gezinsprofessionals, mediators, verliescoaches etc.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) heeft de ScheidingsATLAS kwalificering geaccrediteerd met 31,75 punten. Deelname aan Kwalificering ScheidingsATLAS (ID nummer: 466000) levert 32 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals. Punten worden toegekend na deelname aan de terugkombijeenkomst.

€ 995,00 excl. BTW (excl. materialen)(peildatum; cursusjaar 2024)

Prijs is voor de eerste dag én terugkombijeenkomst, inclusief opleidingsmaterialen, trainershandleiding, intervisie en certificering. Het boek ScheidingsATLAS: Wegwijzer voor ouders (Klein Velderman, Pannebakker, & Van Vliet, 2020) dient zelf aangeschaft te worden via Uitgeverij Nieuwezijds of de boekhandel. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de ScheidingsATLAS groepen ook een materialenset te worden aangeschaft van € 79,00 excl. BTW (peildatum; cursusjaar 2024) (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet per trainer).

Om je direct aan te melden: Startkwalificering ScheidingsATLAS

TNO Jeugd

childhealthsecretary@tno.nl

088-8666153

Disclaimer: Bij annulering van deelname minder dan een maand voor de startdatum, worden 50% van genoemde kosten in rekening gebracht. Bij annulering minder dan een week voor de startdatum wordt 100% van de verschuldigde kosten in rekening gebracht.

Locatie

TNO Leiden, Sylviusweg

Postadres 
Postbus 3005
2301 DA Leiden

Stuur ons een bericht
We helpen je graag

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

© 2020 - 2024 Dino’s, Schildpadden en ATLAS | Cookiebeleid