Startkwalificering Dappere Dino’s

De training startkwalificatie tot Dappere Dino’s trainer bestaat uit 1,5 dag.

De eerste dag vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Deze dag bestaat uit 7 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter het programma en het gebruik van poppenspel besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 6-8 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met poppenspel, is er aandacht voor praktische zaken, en is er een blok met betrekking tot ouderbetrokkenheid.

Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Dappere Dino’s groep beginnen. 

Tijdens de uitvoering van de eerste groep kan de trainer zich aanmelden voor deelname aan supervisie/coaching (via beeldbellen). Tijdens de coaching is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Tijdens de terugkombijeenkomst zal van iedere deelnemer een korte beeldopname besproken worden met de mede-cursisten.

Trainerscertificaten ('licenties') worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een Dappere Dino's groep (inclusief intake, ouderavond en eindevaluatie) en deelname aan de terugkombijeenkomst met intervisie aan de hand van dit beeldfragment. Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

 • Iedere twee jaar tenminste een Dappere Dino's groep te geven;
 • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst,
  inclusief inhoudelijke workshop en intervisie op basis van eigen videobeelden.

De Dappere Dino’s startkwalificering tot trainer is ontwikkeld voor ervaren professionals met aangetoond ten minste HBO-niveau. Om mee te kunnen doen aan de startkwalificatie, moeten zij aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Zij hebben een achtergrond in de pedagogiek, psychologie, maatschappelijk werk of een vergelijkbare achtergrond.
 • Ze hebben kennis van de ontwikkeling van kinderen.
 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van groepsinterventies (bv. KIES- of SOVA-groepen) voor kinderen is noodzakelijk (leeftijd 4-16).
 • Ervaring met poppenspel en/of scheidingsproblematiek is een voordeel.
 • Vaak betreft het maatschappelijk werkers, (kinder)psychologen, (ortho)pedagogen, preventiemedewerkers, SOVA-trainers, IB’ers, creatief therapeuten etc.

De investering om aan deze training te kunnen deelnemen bedraagt € 1.100 excl. BTW (excl. materialen)(peildatum; cursusjaar 2024). Deze kosten zijn in veel gevallen aftrekbaar als studiekosten.

In deze investering is inbegrepen:

 • Anderhalve dag training
 • Opleidingsmaterialen en twee handpoppen
 • Coaching (via beeldbellen)
 • Intervisie op basis van beeldfragmenten tijdens de terugkombijeenkomst
 • Daarnaast dient voor het uitvoeren van Dappere Dino’s ook een materialenset te worden aangeschaft (€ 162,50 excl. BTW (peildatum; cursusjaar 2024)).

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de opleiding tot Dappere Dino’s-trainer? Meldt u zich dan aan via deze link, of neem contact met ons op: TNO Jeugd

childhealthsecretary@tno.nl

088-8666153

Disclaimer: Bij annulering van deelname minder dan een maand voor de startdatum, worden 50% van genoemde kosten in rekening gebracht. Bij annulering minder dan een week voor de startdatum wordt 100% van de verschuldigde kosten in rekening gebracht.

Locatie

TNO Leiden, Sylviusweg

Postadres 
Postbus 3005
2301 DA Leiden

Stuur ons een bericht
We helpen je graag

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

© 2020 - 2024 Dino’s, Schildpadden en ATLAS | Cookiebeleid