Reviews

Onderzoek

Er hebben verschillende onderzoeken plaatsgevonden naar Stoere Schildpadden, Dappere Dino’s en ScheidingsATLAS. Deze lieten positieve resultaten zien.

Erkenning Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s

TNO ontving voor het onderzoek naar Dappere Dino’s van ZonMw in 2013 een Parel onderscheiding. De ZonMw parel is een eervolle prijs voor bijzonder goede projecten met grote maatschappelijke impact.
In de Databank Effectieve Jeugdinterventies is Stoere Schildpadden erkend als theoretisch goed onderbouwd en Dappere Dino’s als effectief volgens goede aanwijzingen. Beide interventies zijn geregistreerd als merknaam™ in het Trademark register van de Benelux. De interventies Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s zijn bovendien erkende Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijs en worden aanbevolen in de Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen voor jeugdhulp en jeugdbescherming (2020).

Erkenning ScheidingsATLAS

ScheidingsATLAS is tot stand gekomen op basis van onderzoek, bijdragen van experts en ervaringen van andere gescheiden ouders. De ontwikkeling en het onderzoek van ScheidingsATLAS ontving in 2021 de eervolle ZonMw Parel onderscheiding.

“Ik vind het mooi om te zien dat ouders de training goed waarderen, zich gesteund voelen en handvatten krijgen om met de moeilijke situatie om te kunnen gaan. Bovendien is er geen vergelijkbare training, die ouders tijdens hun scheiding preventief steun en informatie biedt. Dat de training daarnaast is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke kennis en is opgezet samen met professionals én ervaringsdeskundigen, geeft ons alle reden om dit project een ZonMw Parel te geven.” – Véronique Timmerhuis, directeur ZonMw [Bron: ZonMw.nl 2021]

Ouders kunnen deelnemen aan ScheidingsATLAS online of in een groep. Ook kunnen ze de informatie teruglezen in het ScheidingsATLAS boek. De online training is onderdeel van de ehealth-catalogus van Minddistrict. ScheidingsATLAS is in voorbereiding voor beoordeling door de erkenningscommissie van de Databank Effectieve Jeugdinterventies en wordt aanbevolen in de Richtlijn Scheiding en problemen van jeugdigen voor jeugdhulp en jeugdbescherming (2020).

Gecertificeerde professionals

Zowel de Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s als de ScheidingsATLAS groepen worden verzorgd door getrainde professionals. Om trainer te worden van deze groepstrainingen volgen professionals een SKJ-geaccrediteerde kwalificering verzorgd door TNO en het Kenniscentrum Kind en Scheiding.

Locatie

TNO Leiden, Sylviusweg

Postadres 
Postbus 3005
2301 DA Leiden

Stuur ons een bericht
We helpen je graag

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

© 2020 - 2024 Dino’s, Schildpadden en ATLAS | Cookiebeleid