Nu ook in Brabant en Limburg

Na Zeeland (maart/mei: 11 trainers), zijn binnen het ZonMw-project ‘Samenwerken rondom preventieve ondersteuning van jonge kinderen: implementatie van onderbouwd aanbod’ (zie onderstaand*, of de website ZonMw), deze week 10 professionals uit Brabant en Limburg gekwalificeerd tot Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s trainers.

We waren te gast bij het Plusteam in de bibliotheek van Geldrop. De professionals – werkzaam bij LEVgroep, ZONAR/JENS, GGD Brabant-Zuidoost, Lumens Team Veldhoven en het Plusteam – hebben in twee dagen kennisgemaakt en geoefend met de Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s trainingen, met Rex én met Sam. Wat een enthousiasme! We feliciteren deze trainers met hun behaalde startkwalificaties en wensen ze mooie groepen toe in Zuid-Nederland.

*In de lente-nieuwsbrief vertelden we over ons ZonMw-project gericht op preventieve ondersteuning in het hele land. Vanuit het Kenniscentrum Kind en Scheiding en TNO hebben we de handen ineen geslagen om kennis en ervaringen rondom evidence-based preventieve ondersteuningsmogelijkheden voor jonge kinderen landelijk verder te verspreiden. In  het project evalueren we, samen met regionale samenwerkingsverbanden in het land, de belemmerende en bevorderende factoren voor implementatie van evidence-based aanbod. Op basis van alle ervaringen wordt een implementatieplan ontwikkeld. Daarbij trainen we in betrokken regio’s nieuwe trainers voor de Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s methoden. 

We zijn begonnen dus in de provincie Zeeland. Daar zijn in maart en mei (online) 11 trainers uit de provincie Zeeland gekwalificeerd. Nu volgde Brabant en Limburg. Op later moment zullen we ook naar Gelderland, Drenthe, Friesland, Utrecht en Overijssel gaan.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Locatie

TNO Leiden, Sylviusweg

Postadres 
Postbus 3005
2301 DA Leiden

Stuur ons een bericht
We helpen je graag

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

© 2020 - 2024 Dino’s, Schildpadden en ATLAS | Cookiebeleid