Nieuws

Nieuwe Dappere Dino’s trainers klaar voor de start

26 september 2019

We verwelkomen nieuwe Dappere Dino’s trainers uit ’t Gooi, Haaglanden en Almere. Het bleken ware natuurtalenten met handpop Rex. Veel succes met jullie eerste groep(en).

Rex zit klaar voor een van de oefeningen uit de Dappere Dino’s-training
Nieuwe website online

25 september 2019

Met dank aan Het Verhalenpakhuis van Claudia Verheij is er een nieuwe wegpagina online. De Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s-pagina’s waren erg verouderd en informatie niet meer actueel. Nu is er een nieuwe website met informatie voor hulpverleners, ouders en verwijzers, inclusief een praktische interactieve kaart van Nederland waarop te zien is waar Dappere Dino’s in jouw buurt te vinden zijn.

Zes nieuwe Dappere Dino’s trainers aan de slag

11 oktober 2018

Vandaag namen zes professionals deel aan de startkwalificering van Dappere Dino’s. We wensen ze veel plezier en succes met hun eerste groep(en).

Lansingerland maakt kennis met Sam en Rex

12 september 2018
De gemeente Lansingerland organiseerde een eigen scheidingscongres vlak voor de Dag van de Scheiding. Mariska Klein Velderman liet deelnemers kennismaken met Rex, vertelde over de onderbouwing van de training en nam ze mee in een aantal werkvormen. (zie https://www.lansingerland.nl/zelf-regelen/nieuws_43547/item/meer-aandacht-voor-de-gevolgen-van-een-scheiding_100417.html)

TNO gaat werken aan update databankbeschrijving Dappere Dino’s

27 juli 2018
Op 23 juli 2018 heeft ZonMw aan TNO subsidie toegekend voor het updaten van de databankbeschrijving van Dappere Dino’s. Dappere Dino’s is sinds 2013 erkend als theoretisch goed onderbouwd. Inmiddels heeft quasi-experimenteel effectonderzoek plaatsgevonden naar de interventie. Tijd voor een update! Mogelijk dat de interventie gedurende de aanpassing (vanaf oktober ‘18) tijdelijk wordt aangemerkt als ‘in voorbereiding’ in de Databank Effectieve Jeugdinterventies (https://www.nji.nl/nl/Databank/Databank-Effectieve-Jeugdinterventies).

4e Echtscheidingscongres

19 juni 2018

Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s waren vandaag bij het 4e Echtscheidingscongres in Ede. Bezoekers konden kennismaken bij de informatiestand of tijdens de interactieve deelsessie. Er zijn met de deelnemers scenario’s gegrabbeld en problemen opgelost, het Dappere Dino’s spel werd gespeeld en de aanwezige professionals kregen een ankertje om mee naar huis te nemen. 

Minder welbevinden en positief functioneren na scheiding

12 juni 2018

Verschenen in het Tijdschrift voor Orthopedagogiek (Klein Velderman, Van Dommelen, & Pannebakker, 2018): een artikel over het lagere welbevinden en psychosociaal functioneren van kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool met gescheiden ouders in vergelijking met kinderen uit intacte gezinnen. Gelukkig weten we op basis van het effectonderzoek dat Dappere Dino’s juist voor deze groep het welzijn kan vergroten en problemen kan laten afnemen.

10 nieuwe Dappere Dino’s trainers

17 mei 2018
Er zijn weer 10 nieuwe Dappere Dino’s trainers opgeleid om in het land hun groepen te begeleiden. “Zelf oefenen maakt dat ik met competent gevoel wegga!” “Super gedaan en bedankt voor deze leuke en leerzame dag!” (aldus deelnemers over deze dag.

Meld u aan voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer op 11 oktober 2018!
16 april 2018
Op 11 oktober 2018 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina of meldt u aan via deze link Wij hopen u dan te zien!

Ruim een miljoen Nederlanders ontvangen interview dr. Pedro-Carroll
10 april 2018
In de Hart en Ziel katern van de lokale dagbladen van het AD en de AD groep wordt een twee pagina’s groot artikel gepubliceerd dat verslag doet van een interview met dr. Pedro-Carroll. Mevrouw Pedro-Carroll ontwikkelde het Children of Divorce Intervention Program waarop Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s gebaseerd werden. Ze benoemt in het interview de werkzame ingrediënten van deze trainingen. Ook licht ze toe hoe ouders zelf preventief ondersteund kunnen worden met ScheidingsATLAS.

Terugkomdag Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s
29 maart 2018
Op 29 maart was er een terugkomdag voor de trainers van Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s. Er werden nieuwe ontwikkelingen en ervaringen uitgewisseld en er vond intervisie plaats. Karlijn Pieterse van iep coaching verzorgde een workshop over afbakenen van oudercontact. Verder hadden we een hele speciale gast, namelijk dr. JoAnne Pedro-Carroll Er vond een internationale uitwisseling plaats met deze ‘moeder’ van de trainingen in de Verenigde Staten, ontwikkelaar van het Children of Divorce Intervention Program, schrijver van Kinderen op de eerste plaats en adviseur van Sesamestreet NY divorce special. Er werden uitdagingen, tips en prachtige succesverhalen met elkaar en mevrouw Pedro-Carroll uitgewisseld.

Bijscholing tot Stoere Schildpadden trainer
9 maart 2018
Op 29 november 2018 start er een bijscholing tot Stoere Schildpadden trainer. Deze opleiding is alleen toegankelijk voor Dappere Dino’s trainers. Kijk voor meer informatie onder het tabblad Professionals of schrijf in via www.tno.nl/stoereschildpadden. Wij hopen u dan te zien!

Nieuwe Stoere Schildpadden trainers opgeleid
8 maart 2018
Vandaag werden vier Dappere Dino’s trainers uit het Westerkwartier (Groningen), de Gooi- en Vechtstreek en regio Haaglanden bijgeschoold tot Stoere Schildpadden trainer.

Dappere Dino’s succesvol
22 februari 2018
ZonMw besteedt aandacht aan de resultaten van evaluatieonderzoek naar Dappere Dino’s (2015-2017). Hieruit blijkt dat kinderen na deelname aan Dappere Dino’s lekkerder in hun vel zitten, positiever functioneren en minder emotionele en gedragsproblemen ervaren. Lees hier het nieuwsbericht.

Dappere Dino’s aanbevolen in Agenda voor Actie
22 februari 2018
Op 22 februari presenteerde oud-minister Rouvoet de Agenda voor Actie van het platform Scheiden zonder Schade. Het advies ‘Scheiden… en de kinderen dan?’ geeft concrete actielijnen en oplossingsrichtingen om schade bij kinderen als gevolg van een scheiding te voorkomen. Dappere Dino’s is in de rapportage een van de aanbevolen preventieve trainingen om kinderen te ondersteunen. Lees hier meer.

Meld u aan voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer op 17 mei 2018!

24 november 2017

Op 17 mei 2018 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina of meldt u aan via deze link. Wij hopen u dan te zien!

Opleiding 10 nieuwe trainers

23 november 2017

Op 23 november namen 10 professionals deel aan de basisopleiding tot Dappere Dino trainer. Tijdens deze opleiding hebben deze professionals uit de regio’s Groningen, Elst, Huizen, Zoetermeer/Rijswijk, Voorburg, Schiedam/Brielle/Spijkenisse en Halsteren een startkwalificatie behaald.

Meld u aan voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer op 23 november 2017!

10 november 2017

Op23 november 2017 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina of meldt u aan via deze link. Wij hopen u dan te zien!

Zembla met een interview over Dappere Dino’s

8 september 2017

Op 8 september was het de Dag van de Scheiding. In een interview met opleider Mariska Klein Velderman besteedde Zembla uitvoerig aandacht aan Dappere Dino’s en de nieuwste onderzoeksresultaten. Lees het interview op: Zembla.bnnvara.nl

Dappere Dino’s op NU.nl

7 september 2017

NU.nl reageerde op het TNO nieuwsbericht over onderzoek naar Dappere Dino’s met een item op de NU.nl voorpagina onder het kopje Lifestyle. Lees het bericht hier.

Minder emotionele en gedragsproblemen na deelname aan Dappere Dino’s

7 september 2017

Van 2015 tot 2017 deed TNO onderzoek naar de effecten van Dappere Dino’s. Uit het onderzoek bleek dat het positief functioneren en welzijn van deelnemende kinderen toenamen, terwijl hun sociaal emotionele problemen juist afnamen. TNO besteedde aandacht aan de uitkomsten van het onderzoek in een nieuwsbericht. Lees het op TNO.nl.

Onderzoek naar Dappere Dino’s op European Conference for Developmental Psychology

30 augustus 2017

Tijdens het European Conference for Developmental Psychology in Utrecht werden op een poster de uitkomsten van het effectonderzoek (2015-2017) naar Dappere Dino’s voor het eerst gepresenteerd. Naast uitkomsten van de Dappere Dino’s presenteerden Mariska Klein Velderman (TNO) en Karlijn Pieterse (iepcoaching) ook over ondersteuning van gescheiden ouders. Hun presentatie ging over het nieuwe ScheidingsATLAS (2 groepssessies OF online training) en het New Beginnings Programma (10 wekelijkse bijeenkomsten). ScheidingsATLAS wordt vanaf september ondermeer aangeboden in de regio Haaglanden en in Almere aan ouders van Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s. Dit alles in het kader van een eerste evaluatiestudie.

19 december 2016

Op 11 mei 2017 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina of meldt u aan via deze link. Wij hopen u dan te zien!

Opleiding 7 nieuwe trainers

10 november 2016

Op 10 november 2016 namen weer 7 professionals deel aan de basisopleiding tot Dappere Dino trainer. Tijdens deze opleiding hebben deze professionals uit de regio’s Groningen, Haarlem, Voorburg en Rosmalen een startkwalificatie behaald.

22 (verlengde) trainerlicenties tijdens succesvolle terugkomdag

13 oktober 2016

Op 13 oktober namen 17 Dappere Dino’s en 5 Stoere Schildpadden trainers deel aan de terugkomdag. Zij werden geïnformeerd over nieuws rondom de interventies, waren deelgenoot van de workshop Communicatiepatronen door Cécile Schlangen van Het Familiehuis, en namen actief deel aan intervisie met elkaar. Dit leidde tot het omzetten van startkwalificaties in nieuwe certificaten en verlenging van bestaande licenties. Wij wensen alle Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden trainers veel enthousiasme toe bij hun nieuwe groepen.

Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s nu ook op Facebook

15 september 2016

Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s zijn nu ook terug te vinden op Facebook (@StoereSchildpaddenDappereDinos). Lees daar de laatste nieuwtjes en blijf op de hoogte van komende evenementen (zoals nieuwe opleiding- of bijschoolmogelijkheden).

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer 10 november 2016

12 september 2016

Op 10 november 2016 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is nog mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina.

Dag van de scheiding 2016 – TNO en Schoolformaat lanceren INBOX:
online platform voor middelbare scholieren met gescheiden ouders

9 september 2016

TNO en Schoolformaat startten op de DAG VAN DE SCHEIDING hun eerste uitrol van “INBOX”: een online platform, speciaal ontwikkeld met en voor middelbare scholieren met gescheiden ouders, ter ondersteuning van hun gesprekken met bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk. INBOX is bedoeld om de jongeren te informeren en erkenning te bieden. Ook motiveert het hen om het gesprek aan te gaan over onderwerpen die hen bezig houden. Op het platform kunnen zij een digitaal emotiedagboek bijhouden. Bekijk hier het introducerende animatiefilmpje van INBOX of lees hier meer.

Publicatie over (de effecten van) Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s in wetenschappelijk tijdschrift, Research on Social Work Practice

1 september 2016

Een wetenschappelijk artikel getiteld ‘Prevention of divorce-related problems in Dutch 4- tot 8-year-olds: Cultural adaptation and pilot study of the Children of Divorce Intervention Program’ beschrijft de ontwikkeling van Stoere Schildpadden en Dappere Dino’s. Ook presenteren we de resultaten uit het onderzoek naar de interventies. Het Engelstalige artikel is in mei gepubliceerd in Research on Social Work Practice. Het artikel is hier te downloaden.

Opleiding 7 nieuwe trainers

1 februari 2016

Op 28 januari 2016 namen weer 7 professionals deel aan de basisopleiding tot Dappere Dino trainer. Tijdens deze opleiding hebben deze professionals uit de regio’s Almere, Amsterdam, Nijmegen, Culemborg, Voorburg en Den Haag een startkwalificatie behaald.

Opleiding 5 trainers uit de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland en Zuid-Holland

15 juni 2015

Op 4 juni 2015 namen 5 professionals deel aan de basisopleiding tot Dappere Dino trainer. Tijdens deze opleiding hebben deze professionals uit de regio’s Almere, Leeuwarden, Arnhem en Den Haag een startkwalificatie behaald.

Meld u aan voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer op 4 juni 2015!

30 april 2015

Op 4 juni 2015 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina of meldt u aan via deze link. Wij hopen u dan te zien!

Publicatie Dappere Dino’s in het Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg

27 maart 2015

In de Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg is een artikel verschenen over het pilot-effectonderzoek naar Dappere Dino’s. Het artikel is getiteld “Preventieve steun aan 6-8 jarige kinderen van gescheiden ouders: Hoe succesvol is het groepsprogramma Dappere Dino’s?” (DOI 0.1007/s12452-015-0012-z) en hier te downloaden.

Financiële ondersteuning aanvragen voor Dappere Dino’s in het kader van de Gezonde School

9 februari 2015

Gezondeschool.nl helpt scholen die structureel aan gezondheid willen werken. Met het vignet Gezonde School krijgen deze scholen erkenning voor hun inzet. Alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs mogen van 12 februari tot en met 16 maart een aanvraag doen voor extra ondersteuning bij het werken aan Gezonde School.

Scholen kunnen kiezen uit:

  • Gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over passende gezondheidsactiviteiten en maatregelen voor de school.
  • Een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op school.
  • Een vergoeding van taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid.

In deze brochure vindt u hier meer informatie over.

Dappere Dino’s is één van de Gezonde School-activiteiten voor het primair onderwijs.

Opleiding 5 trainers uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

 3 februari 2013

22 januari 2015 namen 5 professionals deel aan de basisopleiding tot Dappere Dino trainer. Tijdens deze opleiding hebben deze professionals uit de regio Amsterdam, Utrecht en Haaglanden een startkwalificatie behaald.

http://dapperedino.nl/public/upload/5trainers2.jpg

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de opleiding tot Dappere Dino’s trainer 22 januari 2015

11 december 2014

Op 22 januari 2015 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is nog mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina.

Nieuw onderzoek naar Dappere Dino’s van start

1 december 2014

Per 1 december 2014 start een nieuw door ZonMw gefinancierd project, getiteld ‘Preventie van psychosociale problematiek als gevolg van (echt)scheiding: onderzoek naar de effectiviteit van preventieve groepsinterventie Dappere Dino’s voor kinderen van 6-8 jaar.’ Het betreft toegepast effectonderzoek naar Dappere Dino’s, uitgevoerd in het kader van het Nationaal Preventie Programma (Alles is gezondheid) en de pledge van Jeugdformaat en TNO. In het project werken we samen met Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ en St. Jeugdformaat.

Nieuw project gericht op ondersteuning van middelbare scholieren met gescheiden ouders

1 december 2014

Per 1 december 2014 start een nieuw door ZonMw gefinancierd project, getiteld ‘Passende ondersteuning voor jongeren van gescheiden ouders.’ In dit project worden voor schoolmaatschappelijk werkers (SMWers) handvatten ontwikkeld om jongeren in scheidingssituaties op-maat individueel te begeleiden. Voor de jongeren levert het project een digitaal gsm-dagboekje. De resultaten uit het dagboekje zijn input in de begeleidingsgesprekken met de SMWers. Er wordt samengewerkt met St. Villa Pinedo en SMW St. Jeugdformaat.

Nieuwe Dappere Dino’s groep van start in CJG Zoetermeer

Juli 2014

In het Centrum voor Jeugd en Gezin het Meerpunt in Zoetermeer starten in september een Stoere Schildpadden (voor 4-6 jaar) en Dappere Dino’s (voor 6-8 jaar) groep. De groepen zijn toegankelijk voor inwoners van Zoetermeer en worden uitgevoerd door Schoolmaatschappelijk Werk van Stichting Jeugdformaat.

Opleiding tot Dappere Dino’s trainer 30 oktober 2014

26 juni 2013

Op 30 oktober 2014 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is mogelijk hiervoor in te schrijven. Zie voor meer informatie de opleidingspagina.

Certificering Dappere Dino’s trainers regio Zuid-Holland Zuid

Mei 2014

Op 26 mei ontvingen tien trainers van Careyn, Rivas, Vivenz en FlexusJeugdplein het  trainerscertificaat Dappere Dino’s. Dit betekent dat zij vanaf nu officiële trainers zijn voor dit programma. Zij hebben inmiddels zo’n 40 kinderen in de regio Zuid-Holland Zuid begeleid met Dappere Dino’s.

http://dapperedino.nl/public/upload/P1030561.JPG

Vervolgonderzoek Dappere Dino’s afgerond

Mei 2014

Het vervolgonderzoek in samenwerking met SMW Stichting Jeugdformaat en Jonge Helden naar Dappere Dino’s is afgerond (financiering Stichting Kinderpostzegels en ZonMw). De uitkomsten zoals gerapporteerd door kinderen, ouders, leerkrachten en trainers bevestigen eerdere uitkomsten. Men is enthousiast en ziet positieve veranderingen bij de kinderen na deelname.

Certificering Dappere Dino’s trainers

April 2014

Tijdens een feestelijke terugkomochtend van de Dappere Dino’s opleiding in het kader van de ZonMw Verspreiding en Implementatie Impuls, ontvingen op 3 april 2014 vijf trainers hun trainerscertificaat: één trainer van Schoolmaatschappelijk Werk Stichting Jeugdformaat, en vier trainers van Stichting Jonge Helden.

4 trainers van Stichting Jonge Helden

Merknaam Dappere Dino’s geregistreerd

Januari 2014

Dappere Dino’s™ is per september 2013 officieel als merknaam geregistreerd in het merknaam register van de Benelux.

Opleiding tot Dappere Dino’s trainer april 2014

24 december 2013

Op 17 april 2014 start een nieuwe opleiding tot Dappere Dino’s trainer. Het is vanaf nu mogelijk in te schrijven hiervoor. Zie voor meer informatie de opleidingspagina.
 

Dappere Dino’s in Leidschendam-Voorburg

24 december 2013

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft voor kinderen van 6-8 jaar Dappere Dino’s ingekocht als ondersteuningsaanbod. Dit aanbod wordt aangeboden door Stichting Jeugdformaat en start in januari 2014. Voor informatie: smw@jeugdformaat.nl

Dappere Díno’s in Gezonde School

Dino-Ei

24 december 2013

In 2013 werd Dappere Dino’s opgenomen in de interventie database van Loketgezondleven.nl. Dappere Dino’s werd onderdeel van het Gezonde School aanbod. 

Opleiding 11 nieuwe trainers in Zuid-Holland

24 december 2013

In 2013 namen 11 professionals deel aan de in-company opleiding tot Dappere Dino trainer via GGD Zuid-Holland Zuid. Medewerkers van Careyn Jeugd en Gezin, Rivas, Vivenz, Centrum voor Jeugd en Gezin Hendrik Ido Ambacht en Flexus Jeugdplein hebben een startkwalificatie behaald. Inmiddels zijn meerdere groepen gestart en is het eerste certificaat toegekend.

Publicatie Dappere Dino’s in Beter Begeleiden Digitaal

17 december 2013

In de Beter Begeleiden (vakblad voor professionals in het onderwijs) van december 2013 is een artikel verschenen over Dappere Dino’s.

Oproep deelname onderzoek

12 december 2013

De Universiteit Twente zoekt deelnemers voor een onderzoek over scheiden. Deelnemers ontvangen een Bol.com cadeaubon van 10 euro. Volg deze link voor meer informatie en deelname aan dit onderzoek.

https://surveys-igs.utwente.nl/index.php?r=survey/index/sid/939363/lang/nl

Dappere Dino’s in Almere

11 april 2013

Op 11 april ging op ‘Het Drieluik’ de eerste Dappere Dino’s-groep van Almere van start. Deze Dappere Dino’s groep is de eerste die begeleid wordt door twee Jonge Helden coaches die onlangs de opleiding tot Dappere Dino’s-trainer volgden.
 

Jeugdkennis publicatie: Dappere Dino’s en KIES steunen kinderen na scheiding

9 april 2013

De studies naar KIES en Dappere Dino’s ontvingen in maart de ‘ZonMw Parel’. Lees hier over beide interventies en het onderzoek in een uitgave van online tijdschrift ‘Jeugdkennis’.

Dappere Dino’s opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies
27 maart 2013

Goed Nieuws! Dappere Dino’s is erkend als theoretisch goed onderbouwd en opgenomen in De Databank Effectieve Jeugdinterventies. Lees hier meer.

Dappere Dino’s in Jeugd en Co
25 maart 2013

Jeugd en Co interviewde een van de trainers van Dappere Dino’s en andere betrokkenen over het programma. Lees het artikel hier!

ZonMw Parel voor Dappere Dino’s
11 maart 2013

ZonMw heeft een ‘Parel’ uitgereikt aan ondersteuningsprogramma’s bij (echt)scheiding KIES en Dappere Dino’s. Lees hier het nieuwsbericht.

Jonge Helden & Dappere Dino’s
1 februari 2013

In het kader van de Verspreiding en Implementatie Impuls (gefinancierd door ZonMw) worden binnenkort 7 Jonge Helden coaches opgeleid tot Dappere Dino trainer. Dit najaar kunnen basisscholen ook het Dappere Dino-programma als onderdeel van een Jonge Helden Scholenproject aanvragen! Wij zien uit naar verdere samenwerking met Stichting de Jonge Helden. Volg de website voor meer informatie. Ook kunt u kijken op www.stichtingjongehelden.nl.   

Dappere Dino’s in Den Haag

4 januari 2013

Stichting Kinderpostzegels steunt onderzoek naar en ontwikkeling van de Dappere Dino’s. Daarom starten er vanaf februari 2013 Dappere Dino groepen in de omgeving van Den Haag. Ervaren Dappere Dino trainer Wendy van Vliet van Jeugdformaat, Schoolmaatschappelijk werk gaat de groepen verzorgen op onder andere basisschool de Paradijsvogel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy (w.vanvliet@jeugdformaat.nl).

Artikel in Jeugdkennis

1 mei 2012

Lees hier een interessant artikel over echtscheidingsproblematiek.

Schuiven naar boven