Startkwalificering Stoere Schildpadden

De kwalificering tot Stoere Schildpadden-trainer bestaat uit twee keer een halve dag. De eerste halve dag vormt de basisopleiding waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Dit dagdeel bestaat uit 5 blokken.

In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4-6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken.

Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Stoere Schildpadden-groep beginnen.   

Tijdens de uitvoering van de eerste groep kan de trainer zich aanmelden voor deelname aan supervisie/coaching (via beeldbellen). Tijdens de coaching is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties?

Tijdens de terugkombijeenkomst zal van iedere deelnemer een korte beeldopname besproken worden met de mede-cursisten.

Trainerscertificaten ('licenties') worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een Stoere Schildpadden groep (inclusief intake, ouderavond en eindevaluatie) en deelname aan de terugkombijeenkomst met intervisie aan de hand van dit beeldfragment. Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

  • Iedere twee jaar tenminste een Stoere Schildpadden groep te geven;
  • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst,
    inclusief inhoudelijke workshop en intervisie op basis van eigen videobeelden.

De opleiding tot Stoere Schildpadden-trainer is bedoeld voor professionals die in het bezit zijn van een geldig Dappere Dino’s trainerscertificaat.

De investering om deel te nemen aan de kwalificatietraining voor Stoere Schildpadden bedraagt € 795 excl. BTW (excl. materialen)(peildatum; cursusjaar 2024). Deze kosten zijn meestal aftrekbaar als studiekosten.

In deze investering is inbegrepen:

  • Startkwalificatiebijeenkomst en terugkombijeenkomst
  • Opleidingsmaterialen (incl. trainershandleiding)
  • Coaching (via beeldbellen)
  • Intervisie op basis van beeldfragmenten tijdens de terugkombijeenkomst.

Daarnaast dient voor het uitvoeren van Stoere Schildpadden ook een Stoere Schildpadden materialenset te worden aangeschaft van € 62,50 excl. BTW (peildatum; cursusjaar 2024) (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).

Wilt u zich aanmelden voor de startkwalificatietraining? Dat kan via www.tno.nl/stoereschildpadden

Neemt u bij vragen contact op met het secretariaat van de afdeling Child Health van TNO Jeugd: 

childhealthsecretary@tno.nl

0888 666 153

Disclaimer: Bij annulering van deelname minder dan een maand voor de startdatum, worden 50% van genoemde kosten in rekening gebracht. Bij annulering minder dan een week voor de startdatum wordt 100% van de verschuldigde kosten in rekening gebracht.

Locatie

TNO Leiden, Sylviusweg

Postadres 
Postbus 3005
2301 DA Leiden

Stuur ons een bericht
We helpen je graag

Voer a.u.b. uw naam in
Type hier het onderwerp
Vul alstublieft een bericht in.

© 2020 - 2024 Dino’s, Schildpadden en ATLAS | Cookiebeleid